OM SELSKABER

Her på siden, har har vi samlet en oversigt over de mest almindelige selskabstyper. Ring 70201720 og vi sidder klar til at besvare de spørgsmål du måtte have, samt hjælpe dig til den helt rigtige selskabstype

Iværksætterselskab

  • Et IVS er en særlig type anpartsselskab.
  • IVS’er er omfattet af selskabslovens bestemmelser for anpartsselskaber, medmindre andet følger af lovens kapitel 20 a om iværksætterselskaber.
  • Fordelen ved at stifte et IVS er, at det ikke kræver indskud af en større kapital for at stifte et sådan selskab.
  • Et IVS kan kun stiftes kontant.
  • Man kan stifte et IVS med en selskabskapital mellem 1 kr. – 49.999 kr. Der kan ikke ske delvis indbetaling af selskabskapitalen ved stiftelsen af et IVS.

>>læs mere her>

Anpartsselskab

Kapitalkravet til anpartsselskaber er minimum kr. 50.000. Kapitalen kan indskydes i form af værdi og kontant, helt eller delvist.

Kapitalejerne hæfter kun med den indskudte kapital.

Ved kontant indskudskapital er der med den ny Selskabslov indført at kapitalejerne kan indskyde 25 % af selskabskapitalen dog minimum kr. 50.000. Selskabets ledelse kan senere kræve den del af selskabskapitalen, der ikke er indbetalt ved stiftelsen, indbetalt. Vilkår og tidsfrister for indbetaling vilkårbestemmes i selskabets vedtægter. Ved delvis indbetaling af selskabskapital er der en del forhold man skal være særdeles opmærksom på. Læs mere om delvis indbetaling

>>læs mere her>

Aktieselskab

Kapitalkravet til aktieselskaber er minimum kr. 500.000. Kapitalen kan indskydes i form af værdi og kontant, helt eller delvist.

Kapitalejerne hæfter kun med den indskudte kapital.

Ved kontant indskudskapital er der med den ny Selskabslov indført at kapitalejerne kan indskyde 25 % af selskabskapitalen kr. 125.000. Selskabets ledelse kan senere kræve den del af selskabskapitalen, der ikke er indbetalt ved stiftelsen, indbetalt. Vilkår og tidsfrister for indbetaling vilkårbestemmes i selskabets vedtægter. Ved delvis indbetaling af selskabskapital er der en del forhold man skal være særdeles opmærksom på, hvis man vælger delvis indbetaling. Selskabsloven om delvis indbetaling

Ved indskud af andre værdier end kontanter (apportindskud) kan der indskydes en bestående virksomhed, maskiner, patenter m.m.

Det forudsætter dog,  at der udarbejdes en vurderingsberetning og åbningsbalance, som vi skal modtage for at kunne gennemføre etableringen. Læs mere her om indskud i værdier.

>>læs mere her>